sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Huomenta Suomi, hyvin pyyhkii.

Mulla ei enää riitä sanat.

Ehkä tämän naisen tarina kantautuu esimerkiksi istuvan presidenttimme Sauli Niinistön korviin ja laittaa hänet myös pitämään vaalilupauksensa syrjäytyneiden nuorten auttamisesta ja syrjäytymisen ennaltaehkäisemistä. Tai hoidossahan se on joo...

Sauli Niinistön kampanjoi juuri pressanvaaleissa sillä tämän päivän asialla, nuorten syrjäytymisen ehkäisyllä ja torjumisella. Vaalit oli ja meni, Niinistö valittiin presidentiksi ja TADAA, Niinistö hoitaa homman kotiin. Perustettiin nettisivusto http://www.tavallisia.fi ja tehtiin vihkonen, "Ihan tavallisia asioita." Niinistö perusti oikein työryhmän tuota varten ja aikaansaannos on tämä?! Täyttä porvari-lässytystä siitä kuinka täytyy vaan jaksaa. Ihan oikeesti hei. Suoraan kirjoitettuna vinkkeinä on mm. "Älä lusmuile, mene töihin vaikka väsyttää, alkoholi on pahasta ja mediassa näytetään bullshittiä."

On presidentti pistänyt kaiken likoon nuorten hyväksi.

On määrärahat menny hyvään tarkoitukseen.


Ja kyllähän arjesta selviytyy pikku vinkkien avulla jos vähän masentaa.
Joo, sivuston tarkoituksena on auttaa ennaltaehkäisemään syrjäytymistä. Mutta entä ne joilla on paska jo housussa? Jos vaikka käy niin että masentuu vakavasti ja parhaassa tapauksessa pärähtää psykoosiin? Jos jo sängystä nousu tuntuu ylitsepääsemättömältä?  Rahat on tiukilla joka puolella. Nuorisopsykiatrian poliklinikalle jopa täällä Kemissä on hankalaa ja vaivalloista päästä, koska resurssit eivät meinaa riittää edes lääkärille pääsyyn. Jutteluapua saa kyllä mutta lääkärille saa jonottaa parhaassa tapauksessa kuukausia. Kuka vakavasti masentunut ilman tukiverkostoa pystyy odottamaan kuukausia ja tappelemaan itselleen hoitoa?

Sauli Niinistöä kovisteltiin taannoin tuosta sivustosta ja siitä, onko tämä nyt jokin ratkaisu. Vastauksena "Vaalit meni jo, jatketaan. Rohkaistaan yrittäjiä ottamaan nuoria töihin, ei siihen sen suuremmin ole resursseja alkaa puuttumaan." Ei ole suora lainaus mutta taas pähkinänkuoressa selkokielellä. Tuossa vaiheessa tärisin raivosta ja mietin että niinpä niin. Vaalilupaukset on tehty rikottavaksi ja kyllä Niinistö on turhin paskanlässyttäjä vähään aikaan. Miten voi olla pokkaa sanoa noin?!

Suomalaisten luottamus kansanedustajiin, poliitikkoihin ja kaikkiin muihin päättäjiin on laskussa.
Onko tuo mikään ihme? Toivottavasti muutaman nimeltämainitsemattoman poliitikon lapsi syrjäytyy ja katsotaan sitten niitä määrärahoja ja apuja uudestaan.


2 kommenttia:

  1. Aamen. Niinistöä en äänestänyt, syystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Onhan se jo ajat sitten nähty millainen poliitikko Niinistö on. Mää oon aina ollu ja aina tulen olemaan Muumimamman suurin ihailija ja sekin edesauttaa mun Niinistö-vihaa. :D

      Poista